Tekstilni reljefi

Tekstilne reljefe sam započela 2019. igrajući se platnom u kombinaciji land arta. Zamisao je bila načiniti organičku reljefnu formu kroz koju se proteže svjetlo. Rad "Sunce" načinjen je u sklopu Slama land art festivala gdje je kasnije izlagan na vanjskim prostorima u sklopu "Večeri vina i umjetnosti" 2021. i ReArt festivala u Osijeku.

Rad: "Sunce"

Rad "Čipka"

U sklopu Međunarodne umjetničke kolonije u Zmajevcu 2021. nastao je rad "Čipka" kao inspiracija na tradicionalnu nošnju baranjskog kraja i uspomene na rad i djelo umjetnice Otti Berger.

Moj rad je nastao u sklopu kolonije u divnom društvu umjetnica iz Hrvatske i Mađarske. Rad je zamišljen kao svojevrstan reljef svjetla uvećavajući detalj čipke i njezinih geometrijskih oblika.

Međunarodna kolonija je u organizaciji udruge REART i TZ osječko baranjske županije.

Dovršeni rad "Čipka", tekstilni reljef 2021. mogao se vidjeti izložen u Galeriji Kat u KC Osijek. Izložba pod nazivom "Govor (ob)lika" predstavljala je radove članova HDLU-a, osim tada izložen je i u sklopu "Headonesta" u parku kulture u Osijeku 2022.







Ambijentalni eksperimenti sa analognom tehnologijom...

Zamisao instalacije je bila bijela "vrata" od tkanine (tekstilni reljef) i djelomično organičkih oblika postaviti na kraj puta na otvorenoj livadi, put koji je slučajno nastao otiskom guma automobila u mokroj zemlji. Kroz te stvorene utabane tragove na livadi počele su prirodno rasti biljke, najviše stolisnik. Kao "kraj puta" postavila sam bijela vrata sa zelenom projekcijom biljaka s tog puta i crteža lišća na foliji. Dodavanjem boje stvorio se svojevrsni ambijentalni eksperiment koji se slagao uz temu bilja, zelenilo i džungla, otkrivanje novog svijeta ispred "vrata" što je i bila tema ReArt festivala 2022. (Knjiga o džungli) na kojem je rad bio izložen.

Rad je postao interaktivan, najviše djeci, kroz oblike i igru svjetlo-sjena.
Dimenzije 2,5x1,30 m
I hvala volonterima na postavljanju rada!

Zbog obima posla na ReArtu nisam stigla napraviti bolje fotke.



Primjedbe

Popularni postovi