"Strukture komunikacije"

moja samostalna izložba u tijeku...




Osijek, Ulica Hrvatske Republike 19c (Blok centar II)

POPUP vas pozva na otvorenje prve izložbe POPUP projekta pod nazivom "Strukture komunikacije" Valentine Grubačević u petak, 13. travnja 2012. godine u 20 sati u kreativno- izlagačkom prostoru POPUP-a, Ulica Hrvatske Republike 19c u Osijeku. Izložba će biti otvorena 13.-16.travnja 2012. u vremenu od 17:00 do 20:00 sati.

POPUP projekt pretpostavlja alternativni kreativno-izlagački prostor čija je svrha predstaviti suvremene kulturne projekte. Glavni je zadatak projekta oživjeti zapuštene gradske prostore te ih privremeno prenamijeniti u jednokratne kulturno-umjetničke centre. Cilj je projekta obogatiti i oplemeniti središte grada čiji se sadržaji sele u trgovačke centre na periferiji, vratiti građane gradu i dati nove sadržaje središtu grada. Početni iskorak POPUP–a bit će izložba mlade osječke umjetnice mag.educ.art. Valentine Grubačević. Sva događanja, uključujući i ovu izložbu koja će se održati u sklopu POPUP projekta, trajat će od jednog do tri dana, a održavat će se svaki puta na drugoj lokaciji u središtu grada.

O izložbi:

Izložba pod nazivom „Strukture komunikacije“ pokušava vizualizirati više vrsta komunikacija između ljudi, likova iz priče i međusobnog suodnosa prostora u kojem se nalaze. To je spoj ideje i imaginacije prema perspektivi gledanja o strukturama komunikacija. Vizualizirajući zamisao o samom postojanju prostora u kojem se nalaze valovi, energije i frekvencije u korelaciji s ljudskom komunikacijom (realnom ili virtualnom), otvara nam prostor za razmišljanje. Kako bi vizualno izgledale takve komunikacije? Odgovor možemo pronaći u grafičkim instalacijama načinjenim u tehnikama bakropisa i soft skulpture koje pokušavaju vizualizirati protok, razmjenu i transformaciju komunikacije. Gledatelji su pozvani da sami interveniraju u djela jer se ujedno radi o taktilnim instalacijama koje vise ili stoje u prostoru. Autorica se igra grafičkim crtežom ponavljajući ga na sašivenim soft skulpturama i papiru. Jedan rad je kružna grafička instalacija koja prelazi iz medija papira i bakropisnog 2D crteža, u medij pune soft skulpture 3D grafičkog crteža. Dok drugi rad kolerira s lutkarstvom i pokušava komunicirati izvučen iz kontekta jedne priče. 
 
 
 
Uskoro fotke s izložbe...

Primjedbe

Popularni postovi